Hvordan gjøre bilen klar for vinteren

1Lave temperaturer kan forårsake stor skade på kjøretøyet ditt innenfra og ut, så det er viktig å ha kunnskap om hva du trenger å gjøre.

Batteri

Når temperaturene faller, kan dette drastisk redusere ditt batteri sin effektivitet. Batteriet må jobbe hardere i kalde temperaturer, så du bør få det sjekket før kuldeperiodene ankommer for å være sikker på at det er klart til å håndtere vinterværet og unngå eventuelle batterifeil på kalde morgener.

Tilbehør

Vær sikker på at du har det rette tilbehøret du trenger for vinterkjøring. Hvis du kjører i fjellandskap, ha med deg en spade i tilfelle du trenger å grave deg ut av snøen, i tillegg til en isskrape for å bli kvitt all snø som kan påvirke sikten din.

Dekk

Avhengig av hvor du kjører, kan det være en god ide å bytte til vinterdekk. Sommerdekk eller helårsdekk vil ikke gripe veien godt nok, spesielt på isete eller snøforhold, som potensielt kan føre til alvorlige ulykker og seriøs skade på kjøretøyet ditt. Vinterdekk er spesifikt designet for å håndtere veier i vintervær, og selv om de typisk har en kortere levetid i forhold til vanlige dekk, er det vel verdt investeringen og garanterer sikkerhet på veien.

Hvis du skal kjøre over lange distanser om vinteren, er det en god ide å ha med deg noen viktige ting i kjøretøyet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s