Se etter slitasje på dekkene dine

5Slitte dekk vil ikke gi deg trekkraften du trenger på våte, isete veier.  Hvis dekkene er slitt, bytt dem med et bra sett med allværs-radialdekk.  For ekstra grep i snøen, få tak i et par snødekk.  Hvis du bor i landlige områder, vil du kanskje ha et sett med kjettinger for billige dekk i bagasjerommet.

Snødekk bør alltid brukes i sett av fire dekk.  Jeg vet at det er vanlig praksis å bytte kun et par på drivhjulene, men da legger man opp til problemer, spesielt for kjøretøy med forhjulstrekk. Hvis dekkene med mest grep plasseres foran, vil bakdekkene ha større sannsynlighet for å låses når man bremser, som resulterer i at bakparten vingler eller at man kan snurre.  Selv om det ikke er like farlig når et par vinterdekk plasseres på bakakselen på en bil med bakhjulstrekk, da disse dekkene kun vil gi akselerasjons-trekkraft.  De gjør lite for skarpe svinger og for å stoppe.

Korrekt dekktrykk sikrer optimal håndtering, stopping og slitasje.  Husk å sjekke trykket regelmessig, da kald luft gjør at det faller (et pund for hver 10 grader).

Vinterforberedelser, spesielt i kalde klima, vil hjelpe bilen å klare seg til våren i god stand.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s